Odložiť potraviny do zásoby či na horšie časy sú dôvody, prečo sa v domácnostiach mrazničky naplno využívajú. Zmrazovanie je jednoduchý a šetrný spôsob konzervácie jedla, ktorý šetrí čas a popritom zachová jeho nutričnú hodnotu.
Do mrazničky odkladáme takmer všetko, no niektoré potraviny do mrazničky nepatria. Napríklad nízkotučné tvrdé syry sa po rozmrazení drobia rovnako, ako jedlá z vajec. Aj zo šunky po rozmrazení zostane na tanieri zbytočne plno slanej vody a huby by sa mali mraziť len dusené. Mlieko, varené zemiaky či cestoviny obvykle po rozmrazení zmenia štruktúru, vzhľad, aj chuť.
Najčastejšie sa v domácnostiach mrazí mäso, zelenina a ovocie. Jednou z hlavných zásad pri mrazení potravín je, že potraviny majú byť čerstvé a zabalené v mikroténových vrecúškach, potravinárskej fólii alebo uložené vo vákuových miskách. Do mrazničky je možné dávať iba vychladené jedlá a raz rozmrazená potravina sa späť do mraziaceho boxu dávať nesmie. Minimálna teplota v mrazničke má byť – 18°C. Maximálna dĺžka zmrazenia konkrétnych potravín je individuálna, no máloktorej prospeje dlhší čas ako pol roka.
Tiež by vás mohlo zaujímať
STAR LIFE autor: LEA
James Eugene Carrey získal svoju obrovskú popularitu najmä vďaka svojim... viac...
STAR LIFE autor: DERO
Ak ste sa ešte nezaradili medzi obdivovateľov seriálu Vikingovia, je čas zmeniť... viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Od detstva Gabriela snívala o svojej dospelej budúcnosti. V myšlienkach si... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi.... viac...
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...