Suroviny: päťstogramový balíček lístkového cesta, 250 g tofu, hlávku karfiolu, tri paradajky, tri polievkové lyžice oleja, dve cibule, soľ, čierne mleté korenie, trošku polievkového korenia a čerstvého posekaného oregana, lyžicu posekanej petržlenovej vňate, kocku zeleninového bujónu, dve lyžice jemnej strúhanky, 1 dl mlieka, tri vajcia a štipku rasce.
Karfiol očistíme a rozoberieme na ružičky. Vodu dáme variť s kockou bujónu, vhodíme do nej karfiol a povaríme do polo mäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a opražíme na horúcom oleji spolu s tofu, pokrájaným na drobné kocky. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a zľahka posypeme strúhankou. Naňho rozložíme opraženú cibuľu s tofu a pokrájané paradajky striedavo s ružičkami karfiolu. Dve vajcia a bielok rozšľaháme s mliekom, posolíme, okoreníme, ochutíme polievkovým korením, posekanými bylinkami a rovnomerne polejeme. Vrch zmesi potrieme zvyšným žĺtkom rozšľahaným so štipkou soli a lyžicou mlieka, posypeme rascou, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme dozlatista.
Tiež by vás mohlo zaujímať
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Na Tamaru doľahli ťažké chvíle. Zamestnávateľ jej po takmer dvadsiatich... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...