Suroviny: mladá kačica, soľ, jednu lyžičku drvenej, jednu lyžičku celej rasce, 2 dl vína, po jednej lyžici medu a masla, lyžicu sójovej omáčky, dve - tri jablká a hlávku pekinskej kapusty.
Kačicu večer pred prípravou umyjeme, osušíme, posolíme, posypeme lyžičkou drvenej rasce zvonku aj zvnútra a necháme odležať v chlade. Na druhý deň vložíme do kačice jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia podlievame vínom zmiešaným s medom a výpekom. Pekinskú kapustu pokrájame na rezance a približne v polovici pečenia, keď už kačica dostáva zlatistý nádych, pridáme do pekáča. Premiešame so šťavou a dochutíme sójovou omáčkou.
Tiež by vás mohlo zaujímať
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Martina pochádzala z malej malebnej dedinky a do veľkomesta sa prisťahovala pred takmer... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...