Suroviny: údené mäso - stehno, karé alebo pliecko, množstvo podľa chuti, dve - tri mrkvy, dva petržleny, kúsok zeleru a kalerábu, asi 100 g mrazeného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, štipka rasce a dve lyžice oleja.
Najskôr varíme údené mäso, medzitým očistíme zeleninu, nakrájame na malé kocky alebo hranolčeky, opražíme na oleji a zalejeme vodou. Potom pridáme rozmrvenú kocku bujónu, rascu a na záver vložíme uvarené údené mäso pokrájané na malé kúsky a hrášok – povaríme len pár minút. Vývar podľa potreby dochutíme zvyšnými ingredienciami a podávame s rezancami. Na tanieri posypeme najemno posekanou petržlenovou vňaťou.
Ďalšie recepty
STAR LIFE autor: AZURA
Hollywoodska herecká stálica Andy Garcia sa narodil na Kube a pravdepodobne aj... viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
V detskom domove, v ktorom Milada vyrastala, bol dostatok stravy, oblečenia i činností,... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...