Suroviny: 300 g cestovinové mušle, hydinové prsia – množstvo podľa chuti, olej, soľ, rajčiaky, šampiňóny, lyžica masla, mleté biele korenie a tvrdý syr. Na omáčku: maslo, hladká múka, mlieko, slepačí vývar, soľ, petržlenová vňať, kôpor a tvrdý syr.
Mušle podľa návodu uvaríme, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na drobné kúsky a opečieme na rozohriatom masle. Pridáme rajčiaky a šampiňóny, zmes posolíme, okoreníme a niekoľko minút dusíme. Potom do zmesi vmiešame omáčku a naplníme ňou mušle. Do vymastenej zapekacej misy vložíme naplnené mušle, posypeme postrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečieme. Omáčka - na rozohriatom masle urobíme bledú zápražku, zalejeme mliekom a vývarom a pri miernej teplote varíme za občasného premiešania. Do omáčky na záver pridáme posekanú vňať, kôpor, postrúhaný syr, dobre premiešame, dochutíme soľou, korením a povaríme len niekoľko minút.
Ďalšie recepty
STAR LIFE autor: LEA
Kiesza je nielen speváčkou a tanečníčkou, ale aj skladateľkou - piesne... viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Simona ovdovela mladá, nemala ani tridsiatku. Na dlhé obdobie úplne stratila... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...