Suroviny: 100 g zemiakov, 2,5 dl zeleninového bujónu, 1 lyžicu olivového oleja, 1 malý pór, 50 g mrkvy, 50 g mrazeného hrášku,1 lyžicu sladkej smotany, mletý muškátový oriešok, morská soľ, drvená rasca a petržlenová vňať.
Zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v bujóne. Pór nakrájame na rezance, opražíme na oleji, pridáme mrkvu, zemiaky, hrášok, okoreníme muškátovým orieškom, posolíme, posypeme rascou a dusíme. Časť uvarených zemiakov rozmixujeme v bujóne, pridáme zeleninu, zjemníme smotanou, posypeme vňaťou a prehrejeme.
Ďalšie recepty
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Vydávala sa z veľkej lásky. Štramáka, ktorý ju viedol k... viac...
Odbúranie stresu aj osvieženie
TRENDY autor: ZITA
Milujete žuvanie žuvačiek? Vychutnávate si ich po jedle pre zharmonizovanie... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...