Suroviny: 250 g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, štipku soli, 1 ČL čerstvého zázvoru, 180 g masla, 150 g krupicového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 vajcia, 100 ml mlieka a 3 hrušky.
V jednej miske zmiešame múku, kypriaci prášok, perníkové korenie, škoricu, zázvor a soľ. V druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom, potom postupne pridáme vajíčka a vanilkový extrakt. Na záver za stáleho miešania prisypeme múkovú zmes a prilejeme mlieko. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého zapracujeme aj dve nadrobno nakrájané hrušky. Cesto vylejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 45 až 50 minút. Pred dopečením vrch koláča dozdobíme tenkými plátkami hrušky.
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Z vonku pôsobila Etela vždy introvertne, no jej najbližší, rodičia i... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi.... viac...
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...