Mäso z vodných vtákov patrí medzi najobľúbenejšie na celom svete. Nespočetné množstvo gurmánov si rado pochutí na skvelej pečenej husi či kačici. No aj pokrmy z lovného vtáctva konzumentovi dodajú dobrú energetickú kvalitu.
Takmer všetky druhy kačíc a husí pochádzajú z kačky a z husi divej. Pri príbytkoch sa od nepamäti táto vodná hydina chová pre mäso, vajcia a perie. Hovorí sa, že ľudia konzumujúci tento druh mäsa sú vraj hrdí a zastávajú pevné názorové postoje.
Je dobré vedieť, že najmä mäso z domácich kačíc a husí obsahuje veľmi kvalitné bielkoviny, vitamíny A, E, K, B a minerály, ako je horčík, zinok, draslík, vápnik, selén a iné. Husacie mäso je o niečo tuhšie a menej kalorické, než mäso kačacie, no oba druhy ponúkajú širokú škálu možností na prípravu rôznych jedál.
Hoci prepelica nelieta rada, ak je vo svojom prirodzenom prostredí, stane sa z nej sťahovavý vták, schopný rýchleho letu. V stredoveku bola kráľovským šľachteným vtákom pre svoje výnimočne chutné a jemné mäso. Bažant má mäso s výraznou chuťou, ktoré je navyše ľahko stráviteľné. Medzi lovné vtáctvo, ktorého mäso je oživením na našich stoloch, ďalej patrí tetrov, jarabica a mnoho iných. A hoci perlička sa v súčasnosti chová najmä na farmách, jej mäso si aj napriek tomu až dodnes zachovalo tmavú farbu a typickú zverinovú chuť.
Tiež by vás mohlo zaujímať
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Pred vyše pätnástimi rokmi si Kristína strednú školu... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi.... viac...
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...