Najrýchlejší a najpohodlnejší spôsob, ako nahradiť nedostatok vitamínov, enzýmov, minerálnych látok a stopových prvkov v organizme je konzumácia čerstvých zeleninových štiav.
Najbohatším zdrojom provitamínu A - karoténu je surová mrkva. Obsahuje aj hodne vitamínu B, C, D, E a K. Z minerálnych látok obsahuje organicky viazaný vápnik, horčík, železo, fosfor, kremík a síru. Mrkvová šťava je účinným prostriedkom prevencie chorôb, skvelo zvyšuje odolnosť organizmu.
Mrkvovú šťavu je možné kombinovať aj so šťavami z inej zeleniny. Výborné chutí s listovou zeleninou, so zelerom, so zemiakmi a s brokolicou. Brokolica je bohatá zvlášť na vitamín C, vitamíny skupiny B, E a provitamín A. Jej protirakovinový účinok sa pripisuje enzýmom a stopovému prvku – selénu, ktoré brokolica vo vysokej miere obsahuje. Skvelo chutí aj nápoj zložený zo šťavy mrkvy, červenej repy a jabĺk, ktorý detoxikuje. Môžete doň pridať aj pár kvapiek citrónu či šťavy z ďumbiera. Pri pravidelnom pití tento lahodný mok posilňuje srdce, pečeň, obličky, žalúdok a pľúca. Prospieva pokožke a celkovo zlepšuje fyzickú i psychickú kondíciu.
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Pred vyše pätnástimi rokmi si Kristína strednú školu... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi.... viac...
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...