brigit.sk
Kto lásku dáva celým srdcom, nájde jej ozvenu.
Dnes je 11 apríla 2025 16:34
Meniny má: Július
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Zdravotné komplikácie

Recepty

Grilované ryby

Grilované ryby

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 2 pstruhy alebo iné ryby, jeden citrón, asi dve lyžice oleja, soľ, provensalské korenie, viazaničku petržlenovej vňate a estragónu, 200 g šampiňónov, trochu rasce a dva strúčiky cesnaku.

Príprava

Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a jemne posolíme. Šťavu z polovice citróna vytlačíme, zmiešame s olejom, provensalským korením, pretlačenými strúčikmi cesnaku a dobre potrieme ryby zvonku aj zvnútra. Čerstvé ryby marinujeme aspoň hodinu. Potom do každej... viac...

Zapekané duo

Zapekané duo

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: po jednej hlávke karfiolu a brokolice, dva tégliky bieleho smotanového jogurtu alebo kyslej smotany, tri vajcia, jednu lyžičku rasce, soľ, jednu lyžičku korenia karí, jednu lyžicu horčice, jednu kocku zeleninového bujónu, 40 g strúhaného tvrdého syra, dve lyžice oleja a 60 g prerastenej oravskej slaninky alebo šunky a trochu strúhanky.

Príprava

Karfiol a brokolicu umyjeme, rozoberieme na stredne veľké ružičky a dáme nakrátko predvariť do posolenej vody s kockou bujónu. Zeleninu vyberieme a necháme na site odkvapkať. Pekáč vymastíme časťou oleja, posypeme strúhankou, striedavo poukladáme ružice... viac...

Chrumkavá kačica

Chrumkavá kačica

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: jedna mladá kačica, päť až šesť tvrdších jabĺk, dve lyžice masla a soľ, na plnku 100 g vylúpaných vlašských orechov, 100 g strúhanky, 40 g masla, tri vajcia, štipku tymianu, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie podľa chuti.

Príprava

Umytú a osušenú kačicu zvonku i zvnútra posolíme a necháme v chlade odležať. Plnka: Orechy posekáme na hrubšie, dáme ich do pevného igelitového vrecka a ešte potlčieme tĺčikom na mäso. Zmiešame so strúhankou, pridáme roztopené maslo, žĺtky, tymian,... viac...

Zeleninová príloha

Zeleninová príloha

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 50 g brokolice, 50 g póru, 50 g červenej papriky, fazuľkové struky, olivový olej a soľ.

Príprava

Brokolicu rozoberieme na ružičky, povaríme v posolenej vode a vyberieme. Do vody nasypeme fazuľkové struky, uvaríme ich, vyberieme a necháme vychladnúť. Očistenú a nakrájanú červenú papriku podusíme na oleji s nakrájaným pórom. Pripravenú zeleninu spolu... viac...

Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: väčší baklažán, 100 g ovčieho syra alebo tofu, biely jogurt, tri strúčiky cesnaku, 1 dl kečupu, olej, červenú mletú papriku, tymian, soľ, bylinkovú soľ, trochu oleja na vymastenie zapekacej nádoby a čerstvú, alebo sušenú pažítku.

Príprava

Umytý baklažán pokrájame na kolieska a z oboch strán osolíme. Neskôr pod tečúcou vodou opláchneme od soli a osušíme papierovými obrúskami. Na panvici s trochou rozohriateho oleja kolieska baklažánu opražíme. Vo výpeku veľmi krátko opražíme pretlačený... viac...

Grilovaný tuniak

Grilovaný tuniak

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 400 g tuniaka, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie a olej.

Príprava

Kúsky tuniaka posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme grilovacím korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Ochutené kúsky ryby prikryjeme a odložíme na chladné miesto odležať asi na tridsať minút. Potom ich pokvapkáme olejom a dáme na rozohriaty... viac...

Syrový špíz

Syrový špíz

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 300 g malých koktailových paradajok, štyri rožky, tri lyžice olivového oleja, 125 g mozzarelly alebo ovčieho syra, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, čerstvú bazalku a drevené špajdle.

Príprava

Rožky pokrájame na rovnaké kolieska a na rozohriatej panvici, ktorú potierame olivovým olejom, ich zľahka opečieme z oboch strán dozlatista. Ešte horúce posolíme, okoreníme a posypeme nadrobno potrhanou bazalkou. Syr pokrájame na tenšie plátky, malé tvrdé... viac...

Tekvicové pyré

Tekvicové pyré

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 150 g dužiny z tekvice, 250 g zemiakov, maslo, cibuľu, smotanu, soľ, biele korenie a muškátový kvet.

Príprava

Zemiaky a tekvicovú dužinu uvaríme do mäkka. Na masle opražíme cibuľku, zalejeme smotanou, dochutíme soľou, mletým bielym korením, muškátovým kvetom a prevaríme. Zemiaky a dyňu zlejeme, potlačíme na pyré a zalejeme pripravenou smotanovou omáčkou. Všetko... viac...

Plnená cuketa

Plnená cuketa

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: cuketa, konzervované šampiňóny, 3 vajíčka, tvrdý syr – množstvo podľa chuti, mleté čierne korenie a šťava z citróna.

Príprava

Cuketu prekrojíme na dve polovice, ošúpeme a vyberieme vnútro. Dva válovčeky pokvapkáme citrónovou šťavou a naplníme zmesou, ktorú pripravíme z vajec, šampiónov a z nastrúhaného tvrdého syra. Ochutíme mletým čiernym korením. Soľ pridáme len ak je syr... viac...

Hrachová polievka

Hrachová polievka

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 100 g zemiakov, 200 g konzervovaného hrachu, 2 PL múky, štipku drvenej rasce, polievkové korenie, mleté čierne korenie a soľ.

Príprava

Na malé kocky nakrájané zemiaky varíme vo vode s rascou a so soľou. Následne pridáme hrach a zátrepku z múky a vody. Na záver polievku ochutíme mletým čiernym korením a polievkovým korením. Obmena receptu je s cícerom.... viac...

1... 9 10 11 12 13 14

POZÝVAME VÁS

SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...
RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...

STAR LIFE

MANŽELSKÁ SPOLUPRÁCA

Hollywoodsky svet ľudí spája aj rozdeľuje. Ten lepší prípad... viac...

4 CENY GRAMMY

Britský spevák Sam Smith získal štyri prestížne ceny Grammy.... viac...

Z MÓLA NA STRIEBORNÉ PLÁTNO

Mnohé mladé modelky snívajú o filmovej kariére a... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

PAVOL HAMMEL
Profesionálny spevák , hudobník a skladateľ, legenda slovenskej populárnej hudby, ktorá má na... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

IVANA

Ivana pochádzala z mesta, od detstva bývala v paneláku a s domácimi... viac...

SPEKTRUM

Nebojte sa farieb!

Farby patria k jarnej móde tak, ako slnko patrí k oblohe. Jarná... viac...

Rybie filé

Rybie filé

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 400 g mrazeného rybieho filé, tri lyžice hladkej múky špeciál, soľ, čierne mleté... viac...
NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE
Kamkoľvek ideš, vezmi so sebou svoje srdce viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
PETER KRAJČOVIČ

PETER KRAJČOVIČ

Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi.... viac...

ŠPANIELSKA DIVA

ŠPANIELSKA DIVA

Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Beňadická ul., Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

KONTAKTY
Mobil: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com

Údaje v článkoch majú výlučne informačný charakter a autori nepreberajú zodpovednosť za ich nesprávnu interpretáciu. Informácie o výživových doplnkoch alebo rastlinách a ich všeobecnom požití nesmú byť považované za výživové a zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006.

Pokiaľ nie sú fotografie v článkoch inak označené, pochádzajú z fotobanky Shutterstock, Depositphotos a Pexels.
© 2025 Brigit.sk. All right reserved.