Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny: 500 g zemiakov, 3 lyžice nahrubo nastrúhanej mrkvy, 2 lyžice nastrúhaného zeleru, 1 lyžica nastrúhaného petržlenu, cibuľa, 20 g sušených hríbov, majoránka, zelerová vňať, 2 strúčiky cesnaku, olej, hladká múka, mleté čierne korenie a soľ.
Postup: Sušené hríby namočíme do studenej vody. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a pokrájame na tenké kolieska. Privedieme do varu 1 l vody, osolíme,... viac...
Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny na tvarohovú náplň: 500 g tvarohu, vajce, vanilínový cukor, práškový cukor a hrozienka. Zálievka: 200 ml mlieka, vajce a vanilínový cukor. Palacinky podľa vlastného receptu.
Zmiešame tvaroh, vajíčko, cukor a hrozienka na náplň. Zálievku pripravíme z vajíčka, mlieka a cukru, ktoré tiež zmiešame. Vymastíme zapekaciu misu, vysypeme múkou a pred tým upečené... viac...
Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny: 4 vajcia, 250 g masla, 20 g droždia, 5 PL mlieka, 250 g hladkej múky, 250 g tvarohu, 5 PL práškového cukru, 600 g ovocia podľa chuti a štipka soli.
Droždie s vodou, s mliekom a s lyžicou cukru necháme napučať. Žĺtky vymiešame s maslom, pridáme kvások, múku a soľ. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, rozsypeme naň rozmrvený... viac...
Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny: červená hlávková kapusta – množstvo podľa chuti, cukor, olej, drvená rasca, soľ a ocot.
Z cukru a oleja uvaríme karamel, do neho pridáme nakrájanú červenú hlávkovú kapustu, rascu a soľ. Varíme do mäkka, na záver dochutíme octom. Podávame ku všetkým druhom... viac...
Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny: hovädzie mäso – množstvo podľa chuti, mrkva, kaleráb, petržlen, zeler, mlieko, múka, kyslá smotana, polievkové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, soľ a ocot.
Do vody dáme variť mäso spolu s bobkovým listom, celým čiernym korením, polievkovým korením a soľou. Pol hodinu pred dovarením mäsa do hrnca pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu.... viac...
Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny: 4 vajcia, 200 g cukru, 180 g masla, 120 ml oleja, 160 ml mlieka, 400 g hladkej múky, 1 KL kypriaceho prášku do pečiva, 1/2 KL soli a 600 g ovocia podľa chuti.
V nádobe vyšľaháme bielka a v druhej nádobe zmiešame žĺtka s cukrom, maslom, olejom a mliekom, následne primiešame múku, soľ a kypriaci prášok. Na záver zľahka do cesta vmiešame... viac...
Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny: tekvica – množstvo podľa chuti, mlieko, múka, soľ, smotana na varenie a ocot alebo citrónová šťava.
Tekvicu očistíme, nastrúhame a dusíme do mäkka. Pridáme mlieko, smotanu na varenie a zátrepku z mlieka a múky. Za stáleho miešania necháme zovrieť, na záver osolíme a pridáme ocot... viac...
Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny: kuracie stehná – množstvo podľa chuti, olivový olej, mlieko, kyslá smotana, drvená rasca, bobkový list, celé čierne korenie, polievkové korenie, sladká mletá červená paprika soľ a ocot.
Kuracie stehná osolíme a krátko opečieme na oleji. Podlejeme vodou a pridáme bobkový list, polievkové korenie, rascu a celé čierne korenie. Keď je mäso mäkké, pridáme zátrepku z mlieka,... viac...
Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny: 2 šálky naklíčenej raže, 1 šálka nastrúhanej mrkvy, 2 jablká a 1/2 šálky posekaných lieskových orechov. Na nálev: jogurt alebo šálka kyslej smotany, 2 lyžice citrónovej šťavy a štipka soli.
Mrkvu očistíme a spolu s jablkami postrúhame na hrubšom strúhadle. Lieskovce posekáme, opražíme na suchej panvici a spolu s klíčkami pridáme do zmesi, ktorú polejeme nálevom a dobre... viac...
Recepty autor: BRIGIT.SK
Suroviny: zemiaky – množstvo podľa chuti, vajíčka, sterilizovaný hrášok, kukurička, uhorky, mrkva, kyslá smotana, majonéza, mleté čierne korenie, horčica a soľ.
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, pokrájame na malé kocky. Keď vychladnú, do nádoby pridáme, pokrájané na tvrdo uvarené vajcia, všetku sterilizovanú zeleninu a posolíme.... viac...
STAR LIFE autor: LEA
Patrick Swayze sa preslávil najmä ako učiteľ tanca vo filme Hriešny tanec,... viac...
STAR LIFE autor: DERO
Kelly Clarkson je na hudobnom výslní už niekoľko rokov, no nebola to pre ňu... viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Simona ovdovela mladá, nemala ani tridsiatku. Na dlhé obdobie úplne stratila... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi.... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...