brigit.sk
Človek musí niekedy niečo stratiť, aby sa dokázal tešiť z toho, čo mu zostalo.
Dnes je 22 decembra 2024 07:30
Meniny má: Adela
e-mail:        login:        heslo:        vek:       
e-mail:        heslo:       
new Je akné handicap?

Recepty

Bábovka s jablkami

Bábovka s jablkami

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 180 g polohrubej múky, 180 g cukru krupice, 3 vajíčka, 6 lyžíc mlieka, 4 lyžice rastlinného oleja, 1 lyžička mletej škorice, 3 jablká, 1/2 prášku do pečiva a kakao podľa chuti.


Príprava

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vrchovatú lyžičku mletej škorice a zašľaháme. Potom pridáme rastlinný olej a mlieko. Všetko spolu vymiešame a postupne pridávame... viac...

Chutné medailóniky

Chutné medailóniky

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 300 g bravčových medailónikov, 100 g plátkovej slaniny, bazalkové pesto, mleté korenie, soľ, 150 g tvarohu, 100 g kyslej smotany, ČL medu, PL citrónovej šťavy, citrónová kôra, mleté čili, nakrájaná petržlenová vňať a soľ.

Postup

Plátky slaniny potrieme bazalkovým pestom, okoreníme a zabalíme do nich bravčové medailóniky. Prepichnime špajdľou, alebo previažeme niťou. Pripravujeme na grile rozohriatom na 180 °C. Medzitým postupne zmiešame suroviny na omáčku – tvaroh, smotana, med,... viac...

Tortellini s omáčkou

Tortellini s omáčkou

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 300 g tortellín plnených mäsom, soľ, olej, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 300 g sterilizovaných rajčiakov, oregano a petržlenová vňať.


Príprava

Tortellini uvaríme podľa návodu. Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a rajčiaky, zmes posolíme a niekoľko minút dusíme. Na záver... viac...

Hubové rizoto

Hubové rizoto

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: ryža, huby, olej, maslo, petržlenová vňať, soľ a čili korenie. Obmena - aj červená paprika a sterilizovaná fazuľa.


Príprava

V osolenej vode s kvapkou oleja uvaríme ryžu vo vrecúšku. Do druhého hrnca dáme olivový olej na ktorom podusíme huby domäkka. Po dovarení pridáme hotovú ryžu, na drobné kúsky... viac...

Lahodný losos

Lahodný losos

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: lososové filety – množstvo podľa chuti, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej, cibuľka, paprika, kapary, petržlenová vňať, citrónová šťava a kôra.


Príprava

Filety lososa osolíme, okoreníme, posypeme citrónovou kôrou a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme zapiecť do rúry. Medzitým si pripravíme zálievku - zmiešame na drobno... viac...

Kapustový šalát

Kapustový šalát

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 1/2 hlávky červenej kapusty, 2 kyslé jablká, 2 strapce hrozna, 4 lyžice octu, 4 lyžice oleja, citrón, cukor, soľ a čierne mleté korenie.


Príprava

Jemne nakrájanú kapustu posolíme, okoreníme, zalejeme octom a olejom, podusíme. V miske premiešame s nastrúhanými jablkami a s hroznom. Prisladíme a okyslíme podľa chuti. Podávame k mäsu... viac...

Cestoviny s omáčkou

Cestoviny s omáčkou

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 300 g cestovín, olej, syr Niva – množstvo podľa chuti, mlieko, múka, soľ, štipka polievkového korenia a mletého čierneho korenia.


Príprava

Do osolenej vody s lyžičkou oleja dáme variť cestoviny. Do druhého hrnca do mlieka nastrúhame syr Niva a keď zmes zovrie, pridáme zátrepku z mlieka a múky. Krátko povaríme, ochutíme mletým... viac...

Mäsko s hríbikmi

Mäsko s hríbikmi

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 300 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, korenie karí, olivový olej, 80 g šampiňónov, sladkú smotanu, hladkú múku a polievkové korenie.


Príprava

Umyté a osušené kuracie prsia jemne naklepeme cez mikroténovú fóliu. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Ponoríme do nálevu pripraveného z grilovacieho korenia,... viac...

Orechovo-ríbezľový koláč

Orechovo-ríbezľový koláč

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 400 g hladkej múky, 250 g mletých orechov, 250 g práškového cukru, 1 vajce, 250 g rastlinného tuku, 700 g ríbezlí a 7 polievkových lyžíc kryštálového cukru.


Príprava

Pomleté orechy, múku a práškový cukor zmiešajte s vajcom a s rastlinným tukom. Dve tretiny zmesi dajte na plech a predpečte ho cca desať minút. Následne na cesto vysypte odstopkované ríbezle... viac...

Tvarohové pagáče

Tvarohové pagáče

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: 250 g rastlinného tuku, 200 g hladkej múky, 250 g hrudkovitého tvarohu, soľ podľa chuti, rasca alebo sezamové semienka a jedno vajce na potretie.


Príprava

Z rastlinného tuku, múky, tvarohu a soli vypracujete cesto, ktoré necháte odpočinúť v chlade. Následne z neho rozvaľkajte päť centimetrov hrubý plát, z ktorého vykrajujte pagáčiky s... viac...

1... 4 5 6 7 8 9 10 ...13

POZÝVAME VÁS

RELAX MASÁŽ
Masážny salón RELAX MASÁŽ ponúka kvalitné služby za prijateľné ceny. Relaxácia je... viac...
SALÓN LUCIA
Kozmetický a kadernícky salón Lucia poskytuje kvalitné služby od roku 2000. Salón je vybavený... viac...
SALÓN TANIA
Cieľom salónu TANIA je spokojnosť zákazníka, aby nielen dobre vyzeral, ale sa aj dokonale... viac...

STAR LIFE

UČITEĽ TANCA

Patrick Swayze sa preslávil najmä ako učiteľ tanca vo filme Hriešny tanec,... viac...

LÁMAČ ŽENSKÝCH SŔDC

Parketový lev s divokým pohľadom a zmyselnými perami v roku 1985 splnil... viac...

MLADÁ LÁSKA

Speváčka a módna návrhárka Victoria a bývalý... viac...

INTERVIEW S OSOBNOSŤOU

GABRIELA VIDOVÁ
Umenie je dôvod na zastavenie, zamyslenie a načerpanie duchovnej potravy. Originálne diela... viac...

SKUTOČNÉ PRÍBEHY

ROMANA

Romana mala od malička pocit, že svet je gombička. V detstve bola zasypávaná... viac...

SPEKTRUM

Pamäť v kocke

Pamäť v kocke

TRENDY autor: FELICITAS

Keby sme nemali pamäť, neboli by sme schopní prijímať, uchovávať a ... viac...

Lahodný losos

Lahodný losos

Recepty autor: BRIGIT.SK

Suroviny: lososové filety – množstvo podľa chuti, mleté čierne korenie,... viac...

NA KAŽDÝ DEŇ

NA KAŽDÝ DEŇ

Tipy a triky autor: BRIGIT.SK

Umývanie okien sa začína pri žalúziách. Pokiaľ by ste začali rovno sklenými výplňami,... viac...
KTO HĽADÁ, NÁJDE
Kamkoľvek ideš, vezmi so sebou svoje srdce viac...

Listáreň

Pán Štefan: Chválim a ešte raz chválim - toľko múdrych a pozitívnych myšlienok v sprievode perfektných fotografií – vyjadrujem najvyššiu známku spokojnosti, stály čitateľ Štefan Filo ... viac
Pani Margita: Stránky Brigit.sk ma veľmi zaujali, už od prvého príspevku, ktorý som si na nich prečítala. Vysoko hodnotím nádherné citáty, krásne a moderné obrázky a všetko poučné aj zábavné, čo ponúkate. Zostaňte takí, akí ste a určite si vždy na Vás rada kliknem! Gita Jančeková ... viac
BRIGIT.SK: Milí naši priaznivci, zverejňujeme výhercov súťaže na FB o tri elektrické žehličky. Sú nimi naši čitatelia: Eva Petrujová, Hanička Szabova a Evka Demianová, ktorým srdečne gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na ďalšiu súťaž. ... viac
BRIGIT.SK: Milí čitatelia, radi zverejňuje výhercu FB súťaže o prístroj PLAY na výrobu perlivej vody, v hodnote 84,99 EUR, od spoločnosti SodaStream, ktorou je Anna Krčmárová. Výherkyni gratulujeme a s ostatnými sa už teraz tešíme na stretnutie v ďalšej súťaži! ... viac
Pani Otília: Tieto stránky sú pre mňa zaujímavé, zábavné, aj poučné. Prajem vám veľa úspechov a skvelých nápadov do ďalšieho obdobia, Vaša čitateľka Otília Bačová ... viac
brigit.sk
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY
ŠPANIELSKA DIVA

ŠPANIELSKA DIVA

Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...

PETER KRAJČOVIČ

PETER KRAJČOVIČ

Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi. Talent, hlas, mikrofón a... viac...

ELENA VACVALOVÁ

ELENA VACVALOVÁ

Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...

FACEBOOK
KONTAKT A INZERCIA
INFOLINKA: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com
FAKTURAČNÉ ÚDAJE
Beňadická ul., Bratislava
IČO: 31 791 565
DIČ: 1024882408

KONTAKTY
Mobil: 0917 910 953
E-mail: skbrigit@gmail.com

Údaje v článkoch majú výlučne informačný charakter a autori nepreberajú zodpovednosť za ich nesprávnu interpretáciu. Informácie o výživových doplnkoch alebo rastlinách a ich všeobecnom požití nesmú byť považované za výživové a zdravotné tvrdenia podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006.

Pokiaľ nie sú fotografie v článkoch inak označené, pochádzajú z fotobanky Shutterstock, Depositphotos a Pexels.
© 2024 Brigit.sk. All right reserved.