PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
S manželom sa nevieme zhodnúť na tom, či zoxidovaný jedlý olej je možné pri varení používať naďalej, alebo či je takýto výrobok zdraviu škodlivý. Odpoveď na túto otázku ma veľmi zaujíma...
PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
Viackrát som počul o mikroživinách a fytochemikáliách, rád by som sa vás opýtal čo presne mikroživiny sú a čo sú to fytochemikálie. Ďakujem za odpoveď a prajem všetko dobré.
PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
Jedným z hlavných špecifík staroby je fakt, že u človeka klesá každodenný tzv. bazálny výdaj energie a často dochádza aj k zníženiu fyzickej aktivity. Nerozumiem ale, o čo ide pri malabsorpčnom syndróme.
PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
Vedeli by ste mi povedať váš tip na naozaj zdravé uchovávanie potravín v domácnosti, pán doktor? Viackrát som si k tejto téme čítala odborné publikácie, no zaujíma ma aj váš osobný názor.
PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
Vopred ďakujem za informáciu, či sú ryža, kukurica, pohánka a strukoviny vhodné ku konzumácii pre ľudí trpiacich na celiakiu a či dodajú telu potrebné bielkoviny a esenciálne aminokyseliny.
PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
Doposiaľ bol pre mňa pojem „aflatoxíny“ úplne neznámy, no nedávno som zaznamenal informáciu, že sú to vlastne plesne na potravinách. Môžete mi k tomu povedať niečo viac?
PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
Ak je to z vašej strany možné, poprosím o informáciu, či je u starých ľudí namieste znížiť denný príjem energie v potrave. Predpokladám, že je vhodné zmenšiť im porcie jedla a vyberať potraviny s nižším obsahom tuku a cukru. Je to pravda ?
PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
Dopočul som sa, že sacharidy tvoria podstatnú časť ryžového zrna. Vraj v surovom stave obsahuje biela ryža až 80 g sacharidov na 100 g. Ako je to však s glykemickým indexom ryže?
PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
Poznám nesmierne množstvo druhov spracovania potravín – od sušenia, cez zaváranie, až po mrazenie. Zaujímalo by ma však, či existujú aj také druhy spracovania, ktoré by ste neodporúčali a ak áno, tak prečo.
PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY autor: MUDr. Peter MINÁRIK
Dobrý deň, MUDr. Minárik, rada by som sa vás spýtala, či mi môžete dať tip na nejaké dobre tolerované potraviny pri hnačkových problémoch pre deti v školskom veku – srdečne ďakujem.
STAR LIFE autor: DERO
Ak ste sa ešte nezaradili medzi obdivovateľov seriálu Vikingovia, je čas zmeniť... viac...
STAR LIFE autor: DERO
Keď sa nezainteresovaný čitateľ pozrie na obrázok, kde Katie Holmes a Ryan... viac...
Rozhovor s osobnosťou autor: ANDREA
Skutočné príbehy autor: LADA
Od desiatich rokov Monika vyrastala ako polosirota. Mamička jej skonala v náručí... viac...
Tipy a triky autor: BRIGIT.SK
Dabingový herec Peter Krajčovič začal dabovať ako osemročný - jeho debutom bol legendárny detský film Bambi.... viac...
Zvodná Španielka Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974 v Madride a hoci študovala klasický balet a... viac...
Šarmantná moderátorka a humoristka Elena Vacvalová má rada zem, kvety, trávu, dážď a zvieratá. Záhrada je pre ňu priestor pre aktivitu aj... viac...